Blog Archive

Roforum.net - Locul unde gasesti ajutor

luni, 28 aprilie 2014

Pot sterge pagefile.sys din calculatorul meu?

by Unknown  |  in Windows at  14:41

Raspunsul simplu este DA, poti sterge orice vrei tu din calculatorul tau. Este recomandat sa stergi pagefile.sys? Raspunsul este NU.

Fisierul pagefile.sys este necesar chiar daca uneori are o marime destul de mare. Marimea lui te ajuta sa intelegi cata memorie ai nevoie la calculator pentru ca acesta sa ruleze bine.

Sa spunem ca ai un sistem cu 4Gb ram si fisierul pagefile.sys are o marime de 7GB. De aici intelegem ca sistemul tau are nevoie de minim 3Gb Ram pentru a rula bine. Pentru asta e recomandat sa mai adaugati 4Gb ram la sistem.
Chiar daca ar avea 6Gb sau 5Gb fisierul pagefile.sys, recomanda ca memoria adaugata sa fie +1Gb, pentru a nu avea probleme.

Windows atunci cand ramana fara memorie, salveaza tot ce are nevoie in acest fisier care il gasiti in partitia default C:\pagefile.sys .

Nu e recomanda sa-l stergeti pentru ca e posibil sa toate programe, chiar si sistemul sa se strice.

Trebuie inteles ca nu Windows consuma atata memorie ram ci  programele care le rulati. Spre exemplu, sistemul meu consuma dublu memorie ram fata de cat am. 
Sistemul are 8Gb ram iar fisierul pagefile.sys are putin peste 17Gb. Asa ca pentru a rula bine totul e nevoie sa fac un upgrade de memorie ram de minim 10GB.

Sper ca v-am raspuns la intrebarea daca trebuie sau nu sters fisierul pagefile.sys.

Recomand sa setati ca windows sa aloce automat cat spatiu e nevoie la fisier. 
1. Bifati Sistem Managed size
2. Bifati Automatically manage paging file size for all drivers
3. Click ok.
In acest fel windows va aloca cat e nevoie. Puteti face manual totul, dar nu recomand. Pentru manual setati dubllu fata de memoria instalata. 
Exemplu:
Daca aveti 4Gb ram instalat pe calculator, atunci alocati 8GB.
 

Pentru intrebari si sugestii aveti sectiunea comentarii de mai jos.

0 comentarii:

Proudly Powered by Blogger.