Blog Archive

Roforum.net - Locul unde gasesti ajutor

joi, 10 aprilie 2014

Vand site-uri. Cum poti evita o teapa de zile mari.

by Unknown  |  in Scam at  18:34


Daca nu esti atent, daca nu esti putin informat poti lua o teapa de zile mari, chiar daca tu crezi ca ai facut o afacere buna.

Multe persoane au ferme de site-uri. Este o ferma ca oricare alta. Cumpara un domeniu, il pune pe un host, apoi ceva continut, trafic fake, ceva backlink si dupa 2-3 luni este scos la vanzare.

Ca la orice alta ferma, proprietarul are un papagal foarte bun. Adica stie sa te duca de nas, sa te faca sa cumperi ceva care are o valoarea de -0 la un pret de 1000 de ori mai mare.

Cele mai dese tepe se dau pe nisa filme online, +18, retete culinare, site de stiri
Daca un site are 30.000 vizite pe zi, dupa ce il cumperi e posibil ca dupa ce il cumperi la cateva zile, vizitele sa scada la zero, pentru ca traficul este fake.

Pasii care trebue sa-i urmezi pentru a evita o posibila Teapa.

1. Cand ai gasit un site care te intereseaza cauta pe http://archive.org/web/ sa vezi istoricul la domeniu/site. 
2. Cauta pe google numele al domeniu si site:http://comunicationtld.blogspot.com/ pentru a vedea cum este indexat si ce se spune despre el.
3. Verifica DA (Autoritate domeniu) si PA (Autoritate pagina) cat si numarul de backlink si unde sunt acestea pe site-ul http://www.opensiteexplorer.org/.
4. Daca inca ti se pare site-ul interesant contacteaza proprietarul.
5. Intreaba de statistici si daca sunt trecute la privat sa le faca publice. Satatisticile pot fi alterate prin diverse metode. Chiar daca vezi in statistici ca traficul este mare si are ca referer google, facebook si altele, adica traficul vine din aceste surse, nu crede. Mai mult ca sigur acesta e fake. Sunt N metode prin care poti ascunde refererul real si poti pune orice site.
Una din metode este sa verifici site-ul in alexa.com. Daca un site cu trafic fake de 30.000 vizite pe zi este pe locul 20-10 milioane in alexa, atunci cu siguranta este fake. Nu este o metoda garantata. Si rank-ul alexa.com poate fi alterat/influentat.
Alte metode sunt sa faci o comparatie intre numarul de vizite, bounce rate, timpul petrecut pe site, adancimea vizitei, pagina de intrare si pagina de iesire.
Daca ai folosit macar odata un sistem de trafic exchange, iti poti da seama daca traficul este fake fara sa mai analizezi informatiile de mai sus. Cel putin pentru mine este destul sa ma uit la trafic, de unde vine si imi dau seama imediat daca acesta este legitim sau fake.
6. Cere dovada la incasarile site-ului pe cel putin ultmile  3 luni. Pentru a evita teapa cere sa iti faca un video unde sa arate data si ora cand este realizat. In acest stii ca dovada este reala.
Exemplu. Acest articol est scris in data de 10.04.2014, ora 5:13.
 

Acum la majoritatea firmelor de publicitate incasarile sunt afisate per site. Asa ca nu crede vanzatorul cand iti spune ca nu iti poate arata incasarile per site. Mai toti iti vor afisa niste incasari generale, in cele mai multe cazuri fake de pe alte site-uri sau conturi care nu au treaba cu site-ul in cauza.

Adsense, plugrush, exoclick, juicyads ofera statistici la venituri per domeniu. Mai sunt si altele, dar le-am mentionat doar pe acestea.

7. Valoarea unui site se calculeaza dupa regula urmatoare, dar nu neaparat.
Valoarea medie incasari pe ultimile 3-6-9-12 luni X 3-6-12 luni = suma . Suma finala mai poate fi influentata daca scriptul este unul custom, domeniul este unul premium, etc.

In general se tine cont de valoarea incasarilor. Degeaba un site a costa 10.000 euro sa-l faci, daca nu produce nimic.

8. cautati informatii despre vanzator pe internet. Undeva trebuie s existe o informatie si daca aceasta a dat o tepa cuiva o sa gasiti. 
Puteti cauta dupa nume, nick, adresa e-mail, id YM, telefon, etc.
9. Daca totul este bine, atunci negociati pentru fiecare cent cat puteti de mult.

Cam asta e in mare. 
De retinut:
Cele scrise mai sus nu garanteaza ca nu vei lua teapa atunci cand cumperi un site. Depinde de tine ce faci cu aceste informatii.

Daca vrei sa cumperi un site si nu esti sigur daca totul este legitim, poti posta numele la domeniu mai jos si voi arunca o privire. 

3 comentarii:

  1. vreau sa vand 3 website de filme torrent si online sunt vechi de 3-4 ani pret negogiabil de exemplu unu mihailov.ucoz.ro

    RăspundețiȘtergere
  2. vreau sa cumpar siteul acesta zfilmeonline.eu.te rog sa-mi spui o parere?cam cat valoreaza exact?este ok?sau nu?multumesc anticipat.

    RăspundețiȘtergere

Proudly Powered by Blogger.