Blog Archive

Roforum.net - Locul unde gasesti ajutor

joi, 30 ianuarie 2014

“POLIŢIA ROMÂNĂ”, avea servere in Romania - Afla cum poti sterge acest Virus.

by Unknown  |  in Virus at  17:03

Virusul cunoscut sub numele de POLIŢIA ROMÂNĂ care a speriat internetul avea un server in Romania. Se pare ca numai de pe acest server au fost 267.786 de instalări încheiate cu succes  si incasari de peste 160.000$.
SUA  a fost cea mai lovita de acest virus care a trimis cei mai multi bani. Se pare ca Romanii sunt putin mai destepti sau poate ca nu au bani. De pe urma Romanilor infractorii au incasat doar 2500$.

 

Intreaga retea de servere nu a fost inca descoperita. Deci e posibil ca alte persoane sa mai fie infectate cu acest virus.
Virusul "Politia Romana" este geotarget, adica va afisa mesajul in functie de tara in care locuiesti. In romania va afisa mesajul in Limba Romana, in Spania in Limba Spaniola si tot asa.
 

Cateva sugestii pentru a nu fi victima acestui virus.
1. Cand accesezi un site si iti cere acces la java, sa instalezi/update flash player, sa descarci un player pentru a vedea un clip, nu da Accept sau OK.
2. Atentie la mesajele primite pe adresa ta de e-mail care contin atasamente sau link-uri suspecte.
3. Nu acceptati cand site-uril ilegale sau nu, va cere permisiunea sa stocheze fisiere pe calculatorul vostru (sub pretextul ca incarcarea site-ul sa fie mai rapida) sa daca vor sa va urmareasca locatia.
4. Instalati Flash Player  sau update numai de pe pagina oficiala http:///get.abobe.com/flashplayer
5. Playerul VLC suporta orice tip/extensie pentru a putea viziona un clip sau film. Deci nu este necesar sa instalati toate prostiile de playere care va sunt sugerate.
6. Cand instalati un program, mereu sa alegeti varianta Custom de instalare si unde vedeti altceva in afara de program debifati. Gen toolbar-uri. Una din cele mai populare metode penru a urmari sau distribui programe mailicioase este prin ToolBar. Asa ca atentie ce instalati.
 


Cum poti sterge virusul Politia Romana, , daca ai fost infectat.

1. Resete la calculator.
2. Imediat apasati tasta F8 pana apare meniul si selectati Save Mode.
3. Deschideti programul ccleaner.
4. Click pe unelte si apoi pe start. Aici aveti toate programele care ruleaza odata cu windowsul. O sa vedeti o inregistrare gen 82.23.12.5/sursa/sursa/fisier.php . Dublu click pe aceasta inregistrare si apoi o stergeti.
5. Acum executati curatarea la fisiere cat si la registri. Nu uitati sa bifati si curatarea dns cache.
6. Restart la calculator.
Acum calaculatorul vostru este curatat. Este recomandat ca in Save Mode sa rulati o verificare cu urmatoarele programe: AVG Antivirus, AntiMallWareBite, Spybot.

Daca nu aveti ccleaner instalat punctul 4 se poate executa prin comanda Start> cmd>msconfig .

Pentru intrebari va sta la dispozitie sistemul de comentarii de mai jos.

0 comentarii:

Proudly Powered by Blogger.