Blog Archive

Roforum.net - Locul unde gasesti ajutor

marți, 25 martie 2014

Microsoft a recunoscut ca spioneaza utilizatorii si vinde informatii confidentiale catre FBI si NSA

by Unknown  |  in Tehnologie at  23:33

Pe data de 20.03.2014 un grup de hakeri a postat pe internet documente care arata cum Microsoft spioneaza si vinde informatii confidentiale ale utilizatorilor catre FBI si NSA.

Din momentul publicarii internetul a luat foc la propriu. Cei care au realizat cel putin odata instalarea la o versiune de windows stiu ca la un moement dat esti intrebat daca esti de acord sa trimiti info la microsoft pentru a ajuta. Ei bine, chiar daca debifezi sau spui ca NU, windows tot trimite informatii catre Microsoft fara voia ta. 

Poate nu ar fi mare problema, daca ar trimite doar informatii legat de windows, erori, bug, etc. Problema este ca trimite absolut tot ce faci tu pe calculator. Ce site-uri accesezi, ce vorbesti pe chat sau in mesaje/e-mail, unde ai conturi, etc.

Toate aceste informatii Microsoft le vinde pe sume foarte fumoase catre FBI si NSA.
 


Pe data de 22.03.2014 Microsoft intr-un anunt a recunoscut public ca spioneaza utilizatorii sai, dar numai pe cei care folosesc serviciul hotmail.com. 

Chiar daca nu a recunoscut tot, dovezile lansate pe internet pune pe microsoft intr-o situatie destul de jenanta. Sa nu uitam cand majoritatea companiilor mari precum Google se declarau public impotriva legilor precum SEPA, Microsoft, Facebook si Apple sustineau guvernul American si pe celelalte guverne implicate in promulgarea legilor SEPA.

Daca as avea o alternativa buna la Windows as trece si maine, dar din pacate nu este. Asa ca ne place sau nu, va trebui sa lucram cu windows si sa ne lasam spionati.
Mare lucru nu poti face impotriva acestui timp de spionare. Chiar daca blochezi prin firewall sau criptezi totul, microsoft va gasi mereu o portita de intrare in calculatorul tau. Doar e produsul sau si stie exact cum functioneaza si unde sunt punctele slabe de intrare.

0 comentarii:

Proudly Powered by Blogger.