Blog Archive

Roforum.net - Locul unde gasesti ajutor

marți, 27 mai 2014

Cum e bine sa afisezi imaginele pe site. Lightbox sau normal (next img)?

by Unknown  |  in Tutoriale at  20:57

Se spune ca o imagine, face cat o mie de cuvinte. De accea orice site are cate o imagine in articol pentru a ajuta userul sa inteleaga mai bine textul scris.

Acum trebuie sa ne intrebam cum e mai bine sa afisam imaginile pe site. 
Cu lightbox sau normal?

Am intrebat cateva persoane atat administratori de site cat si useri normali care citesc stiri, bloguri pe internet.
Majoritate au raspuns ca prefera lightbox.

1. Afisare imagine lightbox.


Afisarea prin lightbox ofera un aspect placut pentru site cat si pentru utilizator. Utilizatorul da click pe o imagine si apoi i se deschide o mica casuta cu imaginea. Daca este o galerie de imagini, atunci doar da click next sau pe imaginea pentru a trece la urmatoarea. In acest fel nu trebuie sa reincarce pagina de fiecare data cand vrea sa vada o imagine. Pentru cei care sunt un shared hosting  afisarea prin lightbox este buna si recomandat pentru ca reduce incarcarea si numarul de cereri la site. Asta e un lucru foarte bun.

2. Afisare imagine normal, adica cand dai click se incarca tot site-ul.


Aceasta metoda este putin mai greoaie atata pentru user cat si pentru site.  De fiecare data cand userul da click pe o imagine se reincarca tot site-ul, adica mai multe cereri la host. Pe un shared hosting site-ul poate avea probleme si chiar suspendat. Mai ales daca folosesti imagini mari de peste 500kb.



Concluzie.

Dupa ce am explicat in mare ce face fiecare, acum sa va spun concluzia mea. 
Cel mai bine este sa afisezi imaginile normal (punctul 2), chiar daca necesita mai multe resurse.

Sa va explic de ce.

Valoarea unui site, unei pagini este data de actiunea userilor pe acesta. Daca userul intra si iese de pe site fara sa dea cel putin un al doilea click sau chiar al treilea, atunci valoarea este aproape nula.  Puteti vedea in sistemul vostru de statistici la sectiunea Bounce Rate. Cu cat Bounce Rate are o valoare mai mica, cu atata valoarea la site este mai mare.

La prima varianta userul intra la tine pe site si vede prin lightbox 15 poze. In sistemul de statistici se contorizeaza doar o singura accesare, plus timpul petrecut este foarte mic.

La adoua varianta userul intra pe site unde sunt acele 15 poze. Pentru a le vedea pe toate acesta da click next img si executa o reincarcare (refresh) pentru fiecare imagine. Deci in total userul a vazaut 16 pagini pe site-ul tau.

In acest fel valoarea la Bounce Rate scade si timpul petrecut pe site urca. Amundoua dau o valoare mai mare la site.

Aceasta se poate verifica foarte usor prin sistemul de reclame care il aveti pe site.
Utilizand varianta a doua, sistemele de monitorizare de pe internet inteleg ca site-ul, informatia postata de tine este interesanta, prezinta interes. In acest fel iti vor oferi un cpm sau cpc mai mare.

Nu mai spun ca google iubeste site-urile unde userul petrece mai mult timp si vede mai multe pagini. Asa ca google iti va ridica site-ul mai sus in rezultate. De aici se intelege ca vei avea un trafic mai mare, o autoritate DA si PA mult mai mare, plus un PR bun cand se face actualizarea.

Un DA si PA de 50+, iti poate aduce un venit de 100-250 euro pe articol, asta daca vrei sa vinzi advertoriale. La fel se intampla si la vanzarea de link-uri. 

Cam asta a fost in mare. Daca aveti intrebari sau nelamuriri, va rog sa postati la sectiunea comentarii.

 Mai multe info despre Lightbox gasiti pe wikipedia

0 comentarii:

Proudly Powered by Blogger.