Blog Archive

Roforum.net - Locul unde gasesti ajutor

miercuri, 28 mai 2014

VIRUS nou pe Facebook si Yahoo Messenger.

by Unknown  |  in Yahoo at  13:23

Aveti grija ce mesaje primiti pe retelele de socializare precum facebook sau twitter si Yahoo Messenger. Aceste mesaje pot veni si parea legitime de la persoane cunoscute sau persoane care tocmai v-au cerut sa-i adaugati in lista.


Pe sisteme de Chat gen YM sau skype este recomandat sa nu acceptati o persoana in lista daca nu o cunoasteti si sub nici o forma nu accesati link-urile trimise.

Odata accesat link-ul se salveaza in calculator un fisier cu nume random si extensia .exe. Odata instalat persoane rau intentionate pot lua controlul la calculatorul vostru si pot executa atacuri de timp Ddos,  spam, accesarea unor retele de publicitate pentru a genera venituri, inlocuirea reclamelor normale de pe site-urile care le vizitati cu reclamele lor si desigur acces la toate conturile voastre online.

Chiar daca un link este catre un site de stocare online precum Dropbox, Fileswap, Google drive, asta nu inseamna ca sunt legitime. 

La fel atentie mare cand accesati un site care va cere share sau like pentru a vedea continutul. Odata dat share sau like, hackerii pot avea acces la contul vostru de facebook si apoi posteaza link-uri malicioase pentru a infecta pe cei din lista de prieteni.

0 comentarii:

Proudly Powered by Blogger.