Blog Archive

Roforum.net - Locul unde gasesti ajutor

duminică, 20 aprilie 2014

Sistemul de operare Android dispare

by Unknown  |  in Tehnologie at  19:01



Sistemul de operare Android e pe duca. Zilele trecute Samsung a anuntat ca e posibil ca viitoarele modele de telefoane sa ruleze pe un alt sistem de operare. In ultima perioada sistemul de operare Android a fost tinta mai multor atacuri. Zi de zi cineva descopera o vulnerabilitate, unele micute, altele foarte mari, care pot aduce daune foarte mari utilizatorilor.

Google chiar rasplateste cu zeci de mii de $ fiecare haker care descopera vulnerabilitati la Android, dar nu e destul. Clientii se intreaba cat de sigur este sistemul de operare si daca mai pot avea incredere in acesta.

Andorid este victima propriului succes. A devenit foarte cunoscut, foarte utilizat, asa ca a atras atentia hakerilor care vor sa se imbogateasca, sa profite de naivitatea utilizatorilor.
Pe langa acestea se mai adauga si concurenta care vrea neaparat sa-l duca la moarte. Microsoft cu al sau Windows Mobil, Apple cu al sau iOS si alti jucatori care vin din spate.

Pentru moment nu sunt probleme mari, dar daca google nu vine cu ceva radical care sa recastige increderea clientilor, atunci cu siguranta sistemul android va muri in cativa ani. 

Mai multe info despre sistemul Android gasiti pe site-ul oficial si wikipedia

Un comentariu:

  1. Nu cred că moare așa repede android, e cel mai popular sistem de operare, nu-și permit cei de la google să piardă în fața unor muritori de foame. Dacă ar găsit hakerii care găsesc vulnerabilitățile, să-i angajeze, scapă de 1 inamic și-și fac un nou aliat.

    RăspundețiȘtergere

Proudly Powered by Blogger.