Blog Archive

Roforum.net - Locul unde gasesti ajutor

marți, 4 februarie 2014

Atentie ce retea de publicitate folositi. E posibil sa aiba Virusi.

by Unknown  |  in Wordpress at  05:15

Orice tip de site, mic sau mare foloseste o retea de publicitate pentru a scoate un ban in plus. In general gandim ca o retea de publicitate este sigura si o putem folosi fara problema.

Ei bine, treaba nu sta chiar asa. Sa ne aducem aminte ca la finele anului trecut si inceputul acestui an, Yahoo a avut probleme mari cu sistemul lor de publicitate.

Persoane rau intentionate au reusit sa introduca un code malicios in sistemul de publicitate de la Yahoo. Milioane de pe PC-uri au fost infectate. Nu trebuia sa dai click, ci pur si simplu sa se incarce bannerul publicitar. Se intampla atunci cand deschizi YM sau verifici contul de mail de la mail.yahoo.ro.

Anul trecut cateva persoane au primit mesaj de la google webmaster ca site-urile lor au fost scoase din sistemul de cautari pe motiv ca acestea contin virusi si fac redirectionari catre site-uri care pot afecta grav securitatea datele din PC.

Asta seara am gasit un site care incarca un virus prin reteau de publicitate folosita.

 

Url de la care incarca condul malicios este acesta:
 

Site-ul foloseste 2 sisteme de publicitate din cate am vazut in sursa acestuia. Nu pot spune care este de vina.
 
 


Este recomandat sa verificati periodic site-ul vostru. In caz ca descoperiti o astfel de problema, eliminati pe rand cateva un banner de publicitate. Dupa ce ati eliminat bannerul stergeti cache-ul si apoi accesati site-ul. Executati acest proces pana gasiti problema.
Imediat ce ati indentificat reteaua care afiseaza/incarca virusi, mergeti pe site-ul oficial si raportati. E posibil ca firma respectiva sa nu aiba cunostinta de acel virus.
La fel recomand sa postati pe forumuri sau site-urile voastre un articole despre cele intamplate, ca altii sa se poata feri pe viitor.

Ce poti face?
1. Atentie mare la ce retea de publicitate folositi.
2. Instalati antivirusul AVG + Anti Malware Bite + SpyBot
3. Curatare regulata cu ccleaner si scan cu programele de la punctul 2.

Update:
Acelasi virus a aparut acum cateva minute cand navigam pe site-ul dailymotion.com. Atentie mare.

Update 2:
Tocmai am trimis notificare la dailymotion.com si la alte site-uri unde am intalnit acest virus. Imediat ce primesc informatii legat de reteaua de publicitate infectata voi face un update la articol.

0 comentarii:

Proudly Powered by Blogger.