Blog Archive

Roforum.net - Locul unde gasesti ajutor

marți, 25 februarie 2014

iBanking un Troian ce se da aplicatie de securitate.

by Unknown  |  in Virus at  07:16

Sistemul de operare Android pe zi ce trece devine tinta atacurilor. Cum numarul celor care folosesc device mobile creste pe zi ce trece, e si normal ca hakerii sa se reorienteze, sa se dea dupa piata, dupa ce se utilizeaza mai mult.

Nici un sistem in lumea asta nu e sigur 100%. Zilele trecute vorbeam cu un amic care este un fan inrait a produselor Apple. Imi spunea ca el prefera produsele Apple pentru ca sistemul lor de operare iOS este mult mai sigur ca Android. 

Este total gresit. Diferenta dintre google, cea care detine sistemul androi si Apple cu iOS, este ca cea din urma tine secret si nu face publice problemele de securitate la sistemul lor de operare.

Ce este iBanking?
Este un troian care se da aplicatie de securitate. 
Toate sistemele bancare folosesc metoda "two-factor authentication" ca metoda de autentiicare. Atunci cand tu doresti sa faci o tranzactie de pe telefonul tau mobil, te loghezi cu datele tale (user si pass/pin), iar banca iti trimite un sms unic, care este valabil o singura data. 
Pana acum acest model de autentificare a fost o problema pentru hakeri. Ei bine troianul  iBanking ii ajuta sa scape de aceasta problema si in acest fel persoane neautorizate pot avea acces la contul tau bancar. Mai departe cred ca stiti ce se poate intampla. 
Pe langa asta, troianul iBanking, le permite hakerilor sa lanseze tot felu de atacuri in viitor.
Troianul iBanking este chiar la vanzare pe internet de aproape 1 an de zile la pretul de 5000$.  Asa ca oricine are 5000$ il poate avea si infecta utilizatorii de android. 
Asa ca aveti grija mare ce aplicatii instalati pe telefonul vostru mobil sau tableta.
 Odata instalat acest troina, stergerea/dezinstalarea este foarte dificila pentru un utilizator normal.
Plus, in afara de cele de mai sus, acest torian incearca redirectionarea catre apeluri cu supra taxa, obtinerea parolelor de pe retelele sociale si multe altele.

0 comentarii:

Proudly Powered by Blogger.